Vedligeholdelsesfrit kontra ikke-vedligeholdelsesfrit hus – hvad skal man vælge?

sep 6, 2016 | Inspiration | 0 Kommentarer

Vedligeholdelsesfrit kontra ikke-vedligeholdelsesfrit hus – hvad skal man vælge?

På boligmarkedet er der for tiden megen snak om vedligeholdelsesfrie huse, hvor boligejerne – næsten – slipper for at skulle røre en finger i forbindelse med vedligeholdelsen af deres hus. Der er både fordele og ulemper ved vedligeholdelsesfrie huse, men i sidste ende kommer det blandt andet an på temperament og økonomi.

Den første og umiddelbare fordel ved vedligeholdelsesfrie huse – og grunden til de er blevet designet – er, at CO2-udslippet skal bringes ned, og det kan vedligeholdelsesfrie huse hjælpe med. Idet vedligeholdelsesfrie huse kræver langt færre ressourcer at vedligeholde, er der allerede en besparelse at hente her. Desuden er det ofte sådan, at disse typer huse kan holde i mange flere år end traditionelle huse – på den måde undgår man også at bygge nyt.

Vedligeholdelsesfrie huse er bygget på et kløgtigt udvalg af materialer, som kræver mindst mulig vedligeholdelse. Udvalget af materialer kan blandt andet være mursten til facaden, tegl eller naturskifer til taget og træ-alu vinduer. Til gulve anbefales blandt flere muligheder laminat, linoleum, fliser, klinker og naturstensgulve, mens væggene bør males med høj glans maling eller tapetseres.

Både for boligejere og miljøet kan der være besparelser at hente ved et vedligeholdelsesfrit hus – for ikke at tale om den ekstra tid som man får sammen med en god bog, familien og venner.

Alle huse bør bygges med omtanke for miljøet og økonomien

Når det så er sagt, er det også muligt at bygge ikke-vedligeholdelsesfrie huse med særlig omtanke for miljøet. Mange mennesker holder meget af at ordne og vedligeholde deres huse og det er der bestemt intet galt med. Hvis et hus er bygget i høj kvalitet og bliver vedligeholdt korrekt, kan det også nemt være mindst lige så holdbart som et vedligeholdelsesfrit hus.

Det kan være omkostningsfyldt at vedligeholde et hus og det kan kræve en del tid. I nogle tilfælde kan det også gå ud over miljøet hvis der gentagne gange anvendes dårlige materialer og der alt for ofte udskiftes vinduer, døre eller lignende.

Hos Toft Byg kan vi imidlertid hjælpe med at bygge både vedligeholdelsesfrie og ikke-vedligeholdelsesfrie huse med omtanke for miljøet, økonomien og materialerne. Vores virksomhed udfører alle former for byggeprojekter og vores kvalificerede medarbejdere er klar med professionel rådgivning hele vejen igennem. Du er altid velkommen til at kontakte os på telefonnummer 22479647 for at høre mere eller for at modtage et skræddersyet, uforpligtende tilbud. Vi glæder os til at hjælpe dig.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Find os på Facebook